Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: «امیرالمومنین (ع)» در جهت منافع اسلام قدم برداشتند، ایشان ابتدا به اسلام و «خاتم النبیین (ع)» معرفت و شناخت پیدا کردند و در ادامه مجاهدانه از اسلام و «پیامبراکرم (ص)» دفاع کردند، تمام ابعاد زندگی «امیرالمومنین (ع)» حاکی از درس برای همه مردم اعصار است.

علی کاظم بهرام در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون سیره رفتاری «امیرالمومنین (ع)» گفت: سیره رفتاری و سبک زندگی باید از الگویی همانند «امیرالمومنین (ع)» برداشته شود، ایشان از زمان تولد تا زمان شهادتشان سراسر درس و آموزه‌های زندگی هستند، حضرت «علی (ع)» اولین کسی بودند که به اسلام و «پیامبر اکرم (ص)» ایمان آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

***سیره رفتاری «امام علی (ع)»

وی در همین راستا ادامه داد: «امیرالمومنین (ع)» در ۱۳ رجب در محل خانه کعبه متولد شدند،  ایشان از دوران طفولیت تا دوران جوانی و نوجوان که با بعثت «پیامبر اکرم (ص)»همزمان بود، سیره رفتاری خاصی را در زندگی در دستور کار قرار داده بودند، این در حالی است که «امیرالمومنین (ع)» را باید تربیت یافته و پرورش یافته «خاتم النبیین (ص)» دانست، زیرا از کودکی در کنار ایشان بود و رشد کردند، لذا «امیرالمومنین (ع)» نسخه‌ای زیبا از زندگی سعادتمند شناخته می‌شوند، داستان ولادت ایشان در خانه کعبه یک رویداد خارق العاده و در جای خود ماورایی بود، زمانی که مادر حضرت «علی (ع)» به خانه کعبه پناه برد دیوار‌های کعبه از هم گشوده شد و ندایی ایشان را به داخل کعبه هدایت کرد، کلید‌دار کعبه نیز هر چه تلاش کرد نتوانست در کعبه را در آن چند روز باز کند و پس از سه روز مادر «امیرالمومنین (ع)» به همراه نوزاد بزرگوارشان از کعبه خارج شدند، در حالی که دیوار‌ها بار دیگر باز شدند، این رویداد برای مردم مکه و حتی عربستان و تمام بازرگانان تعجب آور بود. این معجزات پس از ولادت «پیامبراکرم (ص)» بهت و تعجب همگان را بر انگیخته بود.

***مجاهدت‌های «امیرالمومنین (ع)» در راه اسلام

بهرام به رویکرد «امیرالمومنین (ع)» به اسلام اشاره و بیان کرد: «امیرالمومنین (ع)» در جهت منافع اسلام قدم برداشتند و ایشان ابتدا به اسلام و «خاتم النبیین (ع)» معرفت و شناخت پیدا کردند، در ادامه مجاهدان از اسلام و «پیامبراکرم (ص)» دفاع کردند، تمام ابعاد زندگی «امیرالمومنین (ع)» حاکی از درس برای همه مردم اعصار است.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

وی به از خود گذشتگی «امیرالمومنین (ع)» در راه اسلام اشاره و ابراز کرد: حضرت «علی (ع)» کسی بود که در شب لیله المبیت حاضر شد که در بستر «رسول اکرم (ص)» بخوابد، در حالی که احتمال بسیار زیاد می‌رفت که به شهادت برسند، اما با این حال این پیشنهاد را به «پیامبراکرم (ص)» ارائه دادند و حاضر شدند در چنین وضعیتی به جای «پیامبراکرم (ص)» در بستر قرار بگیرند.

*** «امیرالمومنین (ع)» اسوه ماندگار

این کارشناس علوم قرآنی به بررسی اهداف حضرت «علی (ع)» پرداخت و افزود: «امیرالمومنین (ع)» همواره اهداف «پیامبراکرم (ص)» که مبتنی بر رسالت اسلام بود را در نظر گرفته و بر اساس آن‌ها حرکت می‌کردند. شهید سپهبد قاسم سلیمانی نیز از حضرت «علی (ع)» الگو گرفته بود وی خود را فدای اسلام کرد و برای آرمان‌های اسلام از خود گذشتگی بسیاری نشان داد و در نتیجه باید تاکید کرد کسی که خود را برای عزت اسلام فدا کند نامش در تاریخ ماندگار خواهد شد.

وی در همین راستا ادامه داد: سبک زندگی که «امیرالمومنین (ع)» به ما نشان می‌دهد دفاع از آرمان و مکتب‌مان همیشه در راس امور است، همانند شهید سپهبد قاسم سلیمانی برای دفاع از اسلام، «اهل بیت (ع)» همچنین حمایت از مظلومین از جان گذشتگی و ایثار کرد.

***خلافت «امام علی (ع)» و دوران درخشان اسلام

بهرام به اتفاقات جنگ احد اشاره و بیان کرد: در جنگ احد هنگامی که همه افراد صحنه را برای جمع آوری غنایم ترک کرده بودند «امیرالمومنین (ع)» در کنار پیامبر بودند، در این جنگ، احزاب مختلفی شرکت کرده بودند تا برای همیشه اسلام را نابود کنند، برای این امر فردی را به نام «آطلحة بن ابی‌طلحة» آوردند کسی که بسیاری از اعراب از شنیدن نام او لرزه بر اندامشان می‌افتاد، در این میان منافقین نیز دلهره بیشتری را در بین مسلمین ایجاد کردند، اما با تمام این حرف‌ها «امیرالمومنین (ع)» وارد میدان شد زمانی که همه کنار کشیده بودند حضرت «علی (ع)» با او مبارزه کرد. هنگامی که «پیامبراکرم (ص)»، «امیرالمومنین (ع)» را به میدان فرستاد بیان کردند تمام اسلام در برابر تمام کفر ایستاده است و سرانجام «امیرالمومنین (ع)» با از بین بردن کفر پیروزی و موفقیت و سربلندی را برای مسلمانان به ارمغان آورد و بساط کفر را نابود کرد. امروزه یک و نیم میلیارد مسلمان به برکت ایثار و از خودگذشتگی «امیرالمومنین (ع)» است که ادامه حیات داده و توانسته اند بر دین و اعتقادات خود باقی بمانند.

این کارشناس علوم قرآنی پیرامون دوران زمامداری «امیرالمومنین (ع)» ابراز کرد: «امیرالمومنین (ع)» در طی ۵ سال زمامداری حکومت اسلامی، این دوران را بهترین دوران جامعه اسلامی قرار دادند، اگرچه در این مدت چند جنگ خانمان سوز داخلی شکل گرفت، جنگ‌هایی مانند جمل که اصحاب «پیامبراکرم (ص)» به مبارزه با «امیرالمومنین (ع)» پرداختند و جنگ صفین همچنین جنگ نهروان که مقدس مآبان از درون قصد داشتند تا ریشه اسلام را قطع کنند، اما درایت «امیرالمومنین (ع)» سبب خشکاندن ریشه کفر شد.

***تدبیر «امیرالمومنین (ع)» در قبال حکومت اسلامی

وی به تدابیر که «امیرالمومنین (ع)» در ساختار نظام اداری کشور نو پای اسلامی ایجاد کرد، اشاره و بیان کرد: «امیرالمومنین (ع)» همواره تاکید داشت که وجود نیازمند و فقیر برازنده نظام اسلامی نیست لذا در زمان حکومتش تشکیلاتی را ایجاد کرد که همانند کمیته امداد امروز فعالیت می‌کرد، این تشکیلات در جهت کمک به مسلمانان نیازمند و فقرا تشکیل شده و آن‌ها را تحت پوشش خود قرار داده بود. «امام خمینی (ره)» نیز ایجاد کمیته امداد را برگرفته از رویکرد «امیرالمومنین (ع)» برپا کردند.

بهرام به بخش دیگری از سبک زندگی «امیرالمومنین (ع)» پرداخت و تاکید کرد: تربیت فرزندانی همچون حضرت «عباس (ع)» و سایر فرزندان «امیرالمومنین (ع)» نمونه‌ای از شیوه و سبک تربیت و پرورش فرزند است، به غیر از «امام حسن (ع)» و «امام حسین (ع)» که هر دو خود معصوم بودند افرادی همچون حضرت «عباس (ع)» تربیت شدند، افرادی شجاع، عالم، فقیه و دانشمند این‌ها نشان دهنده نوع پرورش و تربیتی است از سوی خانواده شکل گرفته که مدیر آن «امیرالمومنین (ع)» بودند. حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» کسی بود که در صحنه واقعه کربلا سلحشورانه از دین اسلام دفاع کرد و از برادر و اهل‌بیت به خوبی محافظت می‌کرد تا زمانی که ایشان زنده بودند دشمن هرگز جرات نزدیک شدن به خیمه‌ها را نداشت.

***اعمال شب سیزدهم «ماه رجب»

بهرام در مورد اعمال شب سیزدهم ماه رجب بیان کرد: در شب سیزدهم رجب خواندن دو رکعت نماز مستحب است، به این صورت که در هر رکعت بعد از حمد سوره‌های یاسین، تبارک و توحید خوانده شود. البته مستحب است شب چهاردهم چهار رکعت با این کیفیت و شب پانزدهم ۶ رکعت خوانده شود.

وی اعمال روز سیزدهم ماه رجب را مورد بررسی و تاکید کرد: از آنجا که روز سیزده رجب مصادف با آغاز ایام‌البیض است، گرفتن روزه در این روز بسیار سفارش شده و دو روز بعد از آن هم مستحب است. همچنین اگر کسی می‌خواهد «اعمال ام داود» را بجا بیاورد باید این روز را روزه بگیرد.

بهرام اهمیت و جایگاه عبادت در ماه رجب را مورد بررسی قرار داد و خاطر نشان کرد: عبادت در ماه رجب از جمله امور پر فضیلت است «امام صادق (ع)» پیرامون عبادت در رجب فرمودند: «خداوند به این امت سه ماه ارزشمند عطا کرد که به امت‌های قبل نداده بود و آن ماهها، رجب، شعبان و ماه رمضان است و سه شب نیز به این امت عنایت کرد که به امت‌های پیشین نداده بود و آن شب‌های سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم این ماه‌ها است و همچنین سه سوره بافضیلت و پرمحتوا به این امت عطا کرد که به امّت‌های سابق نداده بود و آن سوره‌های «یس»، «مُلک» و «توحید» است، از این رو هر کس که میان این سه فضیلت جمع کند، میان بهترین عطا‌های این امّت جمع کرده است»

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار مذهبی ولادت امیر المومنین ع

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار مذهبی ولادت امیر المومنین ع سیره رفتاری سبک زندگی شب سیزدهم ماه رجب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۵۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به حقوق زنان توجه نشده است

آیت الله العظمی نوری همدانی مرجع عالیقدر به همایش ملی «هویت عصری زنان در آئینه قرآن و حدیث» پیامی ارسال کردند.

متن پیام حضرت آیت‌الله نوری همدانی به اختتامیه همایش ملی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین و الصلاه و السلام علی سیدنا و نبینا ابی القاسم المصطفی محمد و علی اهل بیته الطیبین الطاهرین سیما بقیه الله فی الارضین

با سلام و تحیت به آن مجمع محترم

موضوع «جایگاه و موقعیت بانوان» از دیرباز مورد گفتمان اندیشمندان و صاحب نظران بوده و نویسندگان و نظریه پردازان در این زمین دیدگاه‌های گوناگونی ارائه داده و هر یک از آنان برداشت و تحلیلی داشته و طبق جهان بینی خود آن را ابراز داشته‌اند که این موضوع مطالعه تاریخ اقوام و ملل روشن‌تر می‌شود.

در این میان مکتب حیات بخش اسلام که کامل‌ترین ادیان است با توجه به نظر واقع بینانه به انسان و وظایف و تکالیف او، موقعیت بانوان را به نحو اصولی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و با عنایت به ساختار زنان به تبیین حقوق آنها پرداخته است که با نگرش دقیق و خالی از اغراض باید گفت: در هیچ مکتب و گرایشی اینگونه حریم و حقوق زنان مورد حمایت قرار نگرفته و شأن و منزلت آنان مصونیت پیدا نکرده است.

مگر نه این است که پیش از ظهور اسلام با زنان در همه نقاط جهان به بدترین نوع برخورد می‌شده و از کمترین حقوق اجتماعی محرومشان داشته بودندکه در آن فضای مسموم حضرت رسول اکرم (ص) رفعت مقام و شأن بالای بانوان را با کمال صراحت اعلام و قوانینی بر اساس فطرت انسان مقرر داشت.

مگر نه این است که با استقبال از حضور زنان در عرصه‌های جهادی و آموزشی و پرورشی و اجتماعی سال‌های نخستین ظهور اسلام به عصر طلایی تبدیل شد و بر تارک جبین تاریخ اسلام درخشید.

انسانی در میان دو دیوار بلند تحجر و تمدن کاذب.

محبوسی در اعماق دو زندان: زندان جاهلیت و زندان بردگی مدرن.

اسیر دو کمند: کمند اوهام و خرافات و کمند تهمت و افترا.

مقهور دو فرهنگ، فرهنگ جاهلی و فرهنگ کلمات فریبنده به نام آزادی و به عنوان علم و تمدن و تساوی حقوق.

بالاخره فریادگری بدون فریادرس! و مجرمی بدون ارتکاب جرم، مظلومی به ظلم مضاعف و محروم از حقوق زندگی صحیح.

در روزگاری که در تمام فرهنگ‌های اقوام و ملل جهان «زن» به عنوان یک «موجود پست» و «طفیلی» و انسان درجه دوم مطرح بود و تلخی و محرومیت بر همه ابعاد و زندگی او چه سیاسی، چه فرهنگی و چه اقتصادی سایه افکنده و مورد بدبینی‌ها و آماج تهمت‌ها بود و از هیچ روزنه‌ای بر افق زندگی او روشنایی نمی‌تابید و همه در‌ها بر روی او بسته بود، خورشید اسلام طلوع کرد و افق زندگی او را از کران تا کران روشن نمود و ندای عطوفت آمیز پیغمبر رحمت، حضرت محمد (ص) روح نشاط و امید در کالبد او دمید و راه ترقی و تکامل را به روی او از همه جهت باز کرد.

حضرتش موقعیت مهم «زن» در اجتماع بشری و جایگاه بلند او و شایستگی‌ها و استعداد‌های فراوانی را که دست آفرینش در وجود این موجود بدیع قرار داده است را گوش زد کرد و آیه‌هایی از قرآن مجید را در رابطه با معرفی مقام مهم زن و ارزش والای او برای مردم بیان نمود.

«زن» را به عنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایسته همه کمالات و کرامت‌های انسانی است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد.

«من عمل صالحا من ذکر أو انثی و هو مومن فلنحیینه حیاة طیبة ولنجزینهم اجرهم بأحسن ما کانوا یعملون» «ان المسلمین و المسلمات و المومنین والمومنات والقانتین والقانتات والصادقین والصادقات و الصابرین و الصابرات والخاشعین والخاشعات و المتصدقین و المتصدقات والصائمات والحافظین فروجهم والحافظات والذاکرین الله کثیرا و الذاکرات أعد الله لهم مغفرة و اجرا عظیما» این نمونه‌ای از آیات قرآن در عظمت زنان است و بر همین اساس همانطور که نمونه‌ای از مردان برای الگوسازی ذکر نمود، از زنان شایسته نیز به عنوان الگو معرفی می‌شود: «ضرب الله مثلاً للذین کفروا امرأت نوح و امرأت لوط کانتا تحت عبدین من عبادنا صالحین فخانتاهما فلهم یغنیا عنهما من الله شیئا و قیل ادخلا النار مع الداخلین و ضرب الله مثلاً للذین آمنوا امرأت فرعون إذ قالت رب ابن لی عندک بیتا فی الجنه و نجنی من فرعون و عمله و نجنی من القوم الظالمین و مریم ابنت عمران التی احصنت فرج‌ها فنفخنا فیه من روحنا و صدقت بکلمات رب‌ها و کتبه و کانت من القانتین» و در روایات ما نیز احادیث مختلف و متواتر درباره حقوق و جایگاه بانوان ذکر شده است که توصیه می‌شود به کتب حدیثی ما مراجعه کرده و با در نظر گرفتن سند احادیث بعضی از مطالب جعلی که با قرآن کریم مطابقت ندارد را استثنا نمود.

امروز نیز دنیای کفر با متهم ساختن اسلام نسبت به حقوق زن آنچه را که خود در عمل انجام می‌دهد به دین مقدس ما نسبت می‌دهد در حالی که با این عمل می‌خواهد پرده بر حقایق و موقعیت زن در اسلام بپوشاند و عمل ننگین خود را نسبت به بانوان توجیه نماید، اما باید با صدای رسا و بلند اعلام کرد که این دین بزرگترین حامی حقوق زن می‌باشد.

در پایان از همه حاضرین، خصوصاً از برگزارکنندگان این جلسه محترم و به ویژه نماینده معظم ولی فقیه آیت الله آقای نور مفیدی کمال سپاس و تشکر را دارم و و توفیق همگان را از خداوند متعال خواستارم و ملتمس دعای خیر هستم؛ و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته

همایش ملی هویت اصلی زنان در آئینه قرآن و حدیث با معرفی مقالات برتر دیروز در گرگان پایان یافت.

همایش مولفان حوزه و دانشگاه در ۵ محور بیش از ۱۶۰ مقاله علمی ارائه کردند که سه مقاله برتر شدند و ده مقاله نیز عنوان شایسته تقدیر را کسب کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به حقوق زنان توجه نشده است
  • مراسم دسته روی شهادت امام جعفر صادق (ع)در مازندران برگزار می شود
  • بزرگترین حامی حقوق زن اسلام است
  • اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • سخت‌ترین دوران‌ زندگى حضرت امیرالمومنین (ع) + فیلم
  • این ۴ نکته عمرتان را ۶ سال افزایش می‌دهد
  • دین اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • رسانه های غربی می خواهند پیروان اهل‌بیت را خشونت‌طلب معرفی کنند
  • پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب
  • دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان